OKD má pro každého očkovaného zaměstnance tři tisíce korun. Firma ušetří na testování

OKD nabízí očkovaným zaměstnancům příspěvek 3 tisíce korun (zdroj: ČT24)

Společnost OKD odměňuje své zaměstnance za očkování proti covidu-19. Každému za to dá příspěvek až tři tisíce korun. Program má motivovat k ochraně zdraví rodin i spolupracovníků. Naočkovaní už ani nebudou muset podstupovat pravidelné testování.

„Chtěli jsme v první řadě poděkovat zaměstnancům za to, že se aktivně starají o své zdraví, o zdraví svých blízkých a zároveň spolupracovníků. Zároveň jsme je chtěli motivovat k tomu, aby s očkováním neotáleli,“ uvedla předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková. 

Kdo se nechá naočkovat, předloží v práci certifikát, na základě kterého mu bude vyplacen příspěvek tři tisíce korun. „Moje žena pracuje ve zdravotnictví, takže tam ta nabídka byla pro zdravotníky. Chtěl bych se stýkat s rodiči, což jsem nedělal kvůli tomu, že jsem měl strach, aby neonemocněli,“ řekl jeden ze zaměstnanců OKD Petr Soukup, který se už nechal naočkovat.   

O peníze mohou zaměstnanci žádat do konce roku

Společnost OKD má téměř tři tisíce zaměstnanců. Kdyby se každý z nich nechal naočkovat a požádal o příspěvek, bude to společnost stát zhruba devět milionů korun. Firma tvrdí, že tyto peníze ušetří na PCR testech, protože naočkovaní zaměstnanci se už nebudou muset testovat. 

Náklady na PCR testy jsou pravidelné, kdežto na očkování je jednorázový, vysvětlila Staňková. O příspěvek mohou zaměstnanci zažádat do konce roku 2021.