Pod školním autobusem se na Jihlavsku utrhla krajnice, zranění utrpělo 29 lidí

U obce Puklice na Jihlavsku havaroval autobus, který vezl děti ze školy. Zřejmě po pokusu vyhnout se protijedoucímu vozidlu na úzké silnici skončil nakloněný na bok v příkopu. Zranění utrpělo všech 29 lidí ve vozidle včetně 25 dětí. Tři z nich jsou zraněni vážně.

Nehoda se stala krátce po druhé hodině odpoledne na silnici III. třídy mezi Puklicemi a sousední vsí Příseka. Podle policie se pod autobusem utrhla krajnice zřejmě při vyhýbání se protijedoucímu autu. Jeho řidiče nyní policie hledá, mohl by být svědkem nehody.

„Krajnice se utrhla, autobus se převrátil na bok a narazil částečně do stromu,“ upřesnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Autobus vezl děti z Puklic, kde se opravuje škola, a proto se učí v Jihlavě a Brtnici. Ve vozidle bylo 25 dětí, tři dospělí, kteří je doprovázeli, a řidič, celkem tedy 29 lidí. Záchranáři je museli ošetřit všechny.

Ve 26 případech ošetření na místě postačilo. Tři těžce zraněné odvezli záchranáři do nemocnice do Brna, uvedl mluvčí krajské záchranky Petr Janáček.

Nehoda byla mimořádně nešťastná proto, že takto puklické děti cestovaly naposledy. Rekonstrukce školy za 26 milionů, která začala v létě, již je hotová a od pondělí by se do ní měli žáci vrátit.