Na kole bezpečně, pod mosty. Ve Zlíně vzniká nová cyklostezka

Ve Zlíně vzniká cyklostezka ve Výletní ulici a na Tyršově nábřeží. Trasa, která vede částečně pod mosty, je dlouhá přes jeden a půl kilometru a stát by měla přes 23 milionů korun. Stavba navazuje na už budované páteřní cyklostezky.

Trasa nové cyklostezky vede od Fügnerova nábřeží, kde začíná podjezd pod mostem na Cigánově, přes Tyršovo nábřeží, dále na Čepkově opět podjezdem pod mostem na ulici Výletní, pak navazuje na cyklostezku u tenisových kurtů směrem k ulici Mladcovská.

Částečně vede po stezkách, kam mohou kromě cyklistů i chodci, také po vozovce i na nově budovaných komunikacích. „Zde se jedná o mimoúrovňové řešení cyklostezky, kdy budou vybudovány podjezdy pod mosty v části Cigánov a u nákupního centra Čepkov,“ popsal mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Stavba začala loni, letos se dělají zejména podjezdy pod mosty a dostavba části v Mladcovské ulici. Hotovo by mělo být v červnu.

Loni byly v krajském městě postaveny cyklostezky například v ulici Díly VI nebo v rámci rekonstrukce ulice 2. května. „Celkem za loňský rok přibyl kilometr nové sítě cyklostezek,“ řekl mluvčí radnice. Nyní mají cyklisté ve městě k dispozici přes 28 kilometrů cyklostezek.