V Sokolově znovu vzniká koalice ANO, ČSSD, Hnutí pro město Sokolov a KSČM

Sokolov zřejmě v následujících čtyřech letech povede stejná koalice jako dosud – ANO, ČSSD, Hnutí pro město Sokolov a KSČM. Změní se jen poměry zastoupení jednotlivých stran, řekl lídr vítězného ANO Erik Klimeš. O konkrétních lidech budou podle něj strany jednat tento týden.

„Koalice už je prakticky domluvená. Složení stran bude stejné jako dosud. Personální otázky budeme řešit až v průběhu týdne,“ řekl Klimeš. S výsledkem voleb je podle něj strana spokojena.

Komunální volby v Sokolově ANO vyhrálo s 23,9 procenta hlasů. Bude mít v zastupitelstvu sedm mandátů, o jeden více než před čtyřmi lety. Druhé skončilo Hnutí pro město Sokolov s 19,54 procenta hlasů a šesti mandáty.

Třetí ČSSD v čele se současným starostou Janem Pickou oproti roku 2014 výrazně ztratila, získala jen 14,92 procenta a čtyři mandáty. Čtyři mandáty mají také Piráti s podporou STAN a Radnice středu, dvě křesla mají komunisté.

ANO bylo v Sokolově úspěšné i v prvním kole senátních voleb. S druhým nejvyšším počtem hlasů postoupila do druhého kola dosavadní místostarostka Renata Oulehlová, která současně získala i nejvíc preferenčních hlasů v komunálních volbách.