Do Plzně zavítaly Skvosty s vůní benzinu. Přehlídka ukazuje vůz Masaryka i nové ferrari

Vrcholí druhý ročník unikátní přehlídky historických i současných automobilů s názvem Skvosty s vůní benzinu. Čtyřdenní akce přivezla do plzeňského DEPO2015 přes dvě stě unikátních vozů z celého světa. Lidé uvidí třeba Bugatti Veyron nebo Benz 1914 – zástupce první automobilky na světě a slavného vítěze Grand Prix 1914.

Jedna z výstavních hal je zaměřená také na sté výročí vzniku Československa. Návštěvníci si mohou prohlédnout například automobil, který vezl prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka nebo herečku Lídu Baarovou. 

Další z hal je věnovaná italským značkám. Návštěvníci v ní mohou obdivovat například Bugatti Veyron nebo Lamborghini. Nejmladším skvostem výstavy je hybridní vůz La Ferrari vyrobený v roce 2018. „To znamená, že má jak spalovací motor, tak motor elektrický. Cena takového vozu je 110 milionů korun,“ doplnil šéf Asociace Veteran Car Clubů ČR František Čečil.

Jedna z výstavních hal je zaměřená také na sté výročí vzniku Československa (zdroj: ČT24)

Kromě automobilů jsou na přehlídce letos poprvé k vidění i motocykly – například zástupci Jawy, ikonické Čezety i legendárního Harleye Davidson.

„Je tady jeden z velice starých motocyklů, a sice z roku 1918. Je tady jeden z modelů Harley Davidson se saido, tedy s přívěsným vozíkem,“ uvedl Čečil.

Na samostatné formulové scéně v bývalé autobusové myčce si pak mohou malí i velcí závodníci vyzkoušet na simulátorech řízení v 300kilometrové rychlosti, nebo výměnu pneumatik v co nejkratším čase v tzv. Pit-stopu.