Policie dopadla podezřelého muže, který zřejmě zavraždil prodavačku v obchodním centru

Události: Policie dopadla podezřelého z vraždy (zdroj: ČT24)

Kriminalisté ve středu dopadli muže, který zřejmě v úterý zavraždil a okradl prodavačku v obchodním centru v pražských Letňanech. Muž podle kriminalistů zabil ženu poté, co se v obchodě převlékl do nového oblečení. Po vraždě ukradl z kasy peníze a pak odešel. Zadržený muž je nyní umístěn v psychiatrické léčebně.

„Podezřelého šestadvacetiletého muže kriminalisté během několika málo hodin vypátrali. Muž je nyní umístěný v psychiatrické léčebně,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Doplnil, že policisté dopadli muže na základě oznámení od záchranné služby, která jim sdělila, že podezřelého dopoledne převážela z Karlína do psychiatrické léčebny.

Podle policistů muž podezřelý z vraždy nechal na místě činu své staré oblečení a odešel z prodejny v novém značkovém obleku a polobotkách. Policie měla díky kamerám k dispozici poměrně velké množství obrazových záznamů, které během dopoledne postupně zveřejňovala. Právě tyto záběry byly pro pátrání zásadní.

„Na výjezdové základně měli na počítači zrovna otevřený nějaký zpravodajský server, kde byly vyobrazeny fotografie hledaného člověka, a záchranářům se to propojilo s výjezdem, který právě absolvovali,“ uvedla mluvčí pražské záchranná služba Jana Poštová. Jak bude případ posouzen, zatím není jasné. Muž zůstává v léčebně.