Policie po zátahu prověřuje pardubickou radnici, obvinění zatím nepadlo

Krajská policie prošetřuje podezření ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a zneužití pravomoci úřední osoby na pardubickém odboru dopravy. Nikoho neobvinila, případ prověřuje. Informoval o tom okresní státní zástupce v Pardubicích Aleš Veselý. Později pro ČT uvedl, že v kauze je jeden podezřelý.

„Poskytnutí dalších informací by v současné době mohlo ohrozit objasnění skutečností důležitých pro trestní řízení. Předmětná věc se nachází teprve ve stádiu prověřování, tedy na samém začátku trestního řízení,“ konstatoval Veselý. Okresní zastupitelství vykonává nad případem dozor.

„V současné době je podezřelá jedna osoba,“ doplnil státní zástupce. Podle informací ČT je vyšetřování zaměřeno zejména na stavební investice o hodnotě do šesti milionů korun.

Policie ve čtvrtek zasahovala na pardubické radnici, což potvrdila. Bližší informace krajská policejní mluvčí Markéta Janovská již neuvedla. Kriminalisté zabavili na odboru dopravy dokumenty a počítače. Zástupci radnice o případu mluvit nemohou.

„Jsem ve spojení s policií, se zastupitelstvím, mám zakázáno se k tomu vyjadřovat, mám podepsanou mlčenlivost,“ řekl primátor Martin Charvát (ANO). „Poskytli jsme policii součinnost, to je všechno, co mohu říct,“ dodal mluvčí radnice Radim Jelínek.