„Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce.“ Prušinovský v traileru odhaluje romanci Chyby

Trailer k filmu Chyby (zdroj: Falcon)

Nový film režiséra Jana Prušinovského je romancí, v níž se do vztahu dvou lidí nečekaně promítne minulost. Pár hraje Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský, pro které jde o první hlavní role v celovečerním filmu. Chyby podle scénáře Romana Vojkůvky se teď představují v traileru, do kin dorazí 15. července.

Jedna noc, kterou spolu stráví energická Ema (Gajdošíková) a zahloubaný Tomáš (Jankovský), přeroste v něco, co ani jeden z nich nečekal. Vztah, láska a společné bydlení rychle vedou k tomu, že se Ema rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii událostí, která oběma obrátí život naruby.

„Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce. Odvyprávět příběh o tom, jak se do sebe dvě postavy zamilují, není nic jednoduchého,“ říká Prušinovský, který má za sebou komediální seriály MOST! a Okresní přebor nebo drama Kobry a Užovky, za které si odnesl Českého lva v kategoriích Nejlepší film a Nejlepší režie.

Pouto skrze konflikty

„Chyby jsou romance. To znamená, že příběh lásky ústředního páru nepodávají romantizujícím způsobem. Zkusili jsme zmapovat vznik silného a okolnostmi těžce zkoušeného vztahu, ve kterém se pouto mezi ústřední dvojicí vytváří skrze konflikty,“ dodává režisér.

Ten si pro hlavní role mileneckého páru vybral Pavlu Gajdošíkovou, nositelku Ceny divadelní kritiky za roli Maryši v ostravském Divadle Petra Bezruče, a Jana Jankovského, známého z ústeckého Činoherního studia. Pro oba jde o jejich první hlavní roli v celovečerním filmu. „Mám rád herce, kteří k roli přistupují s vyhraněnějším názorem a s režisérem hodně debatují. Pavla Gajdošíková i Jan Jankovský tohle splňují,“ doplňuje Prušinovský.