Klip týdne: Zrodila se Lady Gaga

Snímek Zrodila se hvězda ještě ani nenavštívil plátna kin, ale už hýbe světem nejen filmovým. Hudební servery opanoval videoklip z připravovaného filmu ke skladbě Shallow, již má na svědomí ústřední filmová dvojice – Lady Gaga a Bradley Cooper.

Celý videoklip je sestaven ze záběrů z připravovaného filmu. Není tak ničím extra výjimečným – snad vyjma opravdu excelentích pěveckých výkonů. Je však zároveň chytrým reklamním tahem, jak diváky nalákat do kin. 

Chystaná novinka, jejíž světová premiéra se plánuje na 4. října, se točí kolem celkem obyčejného příběhu. Country zpěvák Jackson Maine objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally. Mezi oběma protagonisty vzplane vášnivý vztah, který však projde trnitou cestou, když sláva jednoho začíná stoupat do raketových výšin, zatímco ta druhá nabere zcela opačný směr. Otázkou je: vydrží láska tuto zatěžkávací zkoušku? 

Vcelku obyčejný příběh dvou lidí, který byl v různých obměnách natočen již mnohokrát. Co však vymaňuje ono klišé z obyčejnosti, jsou představitelé ústřední herecké dvojice. Tím jsou čtyřnásobný držitel nominace na Oscara Bradley Cooper, který v tomto případě usedl i do režisérského křesla, a Stefani Germanotta, několikanásobná držitelka hudebních cen MTV a Grammy, kterou zná celý svět pod přezdívkou Lady Gaga. Ta si navíc jako podmínku účinkování ve filmu vymanila, že veškeré pěvecké pasáže budou natáčeny naživo. 

Ještě před uvedením do kin se kritici předhánějí v superlativech a jak se podle prvních ukázek zdá, nikterak nepřehání. Již teď se šušká nejen o horkém favoritu na filmové Oscary, ale vypadá to, že i za pěvecké výkony si film vyslouží minimálně nominace na hudební ocenění. Fanoušci se tedy mají na co těšit. Hned následující den po filmové premiéře míří do světa i soundtrack. 

Stefani Joanne Angelina Germanotta (*28. března 1986 New York City, New York) je americká textařka, zpěvačka, herečka a producentka italského původu vystupující pod pseudonymem Lady Gaga. Proslavila se svým debutovým albem The Fame (2008) a singly „Just Dance“ a „Poker Face“. K roku 2015 byla zapsána třinácti výkony v Guinnessově knize rekordů, obdržela několik Cen Grammy, hudebních ocenění MTV, Zlatý glóbus za roli hraběnky v seriálu American Horror Story: Hotel a několik nominací na Oscara, především za film Zrodila se hvězda. Toho si nakonec odnesla za Nejlepší píseň (Shallow). 

Diskografie:
2008 − The Fame
2009 − The Fame Monster
2011 − Born This Way
2013 − ARTPOP
2014 − Cheek To Cheek (s Tony Bennettem)
2016 − Joanne
2018 – A Star Is Born
2020 (??) – Chromatica

Zdroj: Wikipedia

Lady Gaga
Zdroj: ČT24/Cosmopolitan/Kenneth Willardt