Fotografiemi z dronu získal světové uznání. Nyní jsou k vidění v ostravské Karolině

Uznávaný fotograf neobvyklých pohledů z výšky vystavuje své snímky v obchodním domě Nová Karolina v Ostravě. Fotografie Radima Kolibíka jsou přilepené na zemi na velkoplošných formátech a kolemjdoucím tak doslova leží u nohou. Na snímky je ale nejlepší prohlédnout až z třetího patra.

Fotografie vznikly v posledních šesti letech a některé působí jako abstraktní obraz. Radim Kolibík všechny pořídil na svých cestách po světě a brzy za ně získal i uznání od odborníků. Časopis National Geographic dokonce před dvěma lety zařadil tři jeho snímky mezi dvanáct nejlepších fotografií nafocených dronem.

Porotu zaujala například šikmá věž v Pise. „Stál jsem zhruba dvě stě metrů od šikmé věže a asi po minutě vzletu už jsem cítil na rameni ruku. Předstoupil přede mě policista a ukázal mi, že mám jít dolů. Tak jsem slétl, ale přitom fotka vznikla a byla úspěšná,“ řekl České televizi.

Neobvyklé pohledy z výšky nyní zvětšil do velikosti třikrát čtyři metry a nalepil je na podlahu v ostravském obchodním centru. Některé snímky si návštěvníci mohou prohlížet i na LED obrazovkách. Asi stovka unikátních fotografií bude v Nové Karolině vystavená do 12. prosince. 

Unikátní výstava fotografa Radima Kolibíka (zdroj: ČT24)

Kolibík fotí pomocí dronu už šest let. Před pěti lety ale ještě netušil, jaký úlovek mu dron z nebe přinese. Nyní už na monitoru vidí přesně to, co fotí: „Focení z nadhledu je úplně jiné než to klasické. Lidi hlavně baví, že třeba viděli Niagarské vodopády na sto fotkách a uvidí první shora, u té se zastaví a koukají.“