Kdo se bojí, musí do kina

Remaky hororů míří do kin (zdroj: ČT24)

Návraty ke klasickým filmům počátku devadesátých let ohlásili hned dva režiséři. Divákům naženou strach remaky thrillerů To a Hráči se smrtí. Obě novinky se objeví v kinech během podzimu.

Horor To natočil Tommy Lee Wallace v roce 1990 podle předlohy Stephena Kinga. Nyní se „díky“ Andresi Muschiettimu vrací na filmová plátna zlo, které na sebe bere podobu toho, čeho se obyvatelé města Derry nejvíce bojí. A hoduje na dětském mase ochuceném strachem.

Klaunovi, kterého by nikdo nechtěl pozvat na svou dětskou oslavu, a hrůzám z mládí musí znovu čelit sedm členů někdejší party. Režisér navíc slibuje, že jen jedním snímkem návrat tohoto hororu nekončí.

První ukázky nedávno zveřejnil také další remake devadesátkové hrůzyplné podívané. Před téměř třiceti lety se k Hráčům se smrtí připojili Julia Robertsová nebo Keifer Sutherland.

Ten si experiment, při němž se studenti medicíny nechávají uvést do stavu klinické smrti, zopakuje i v novém filmu dánského režiséra Nielse Ardena Opleva. Připojí se k němu Ellen Pageová či Diego Luna.