Sám doma. Tajný život mazlíčků odkrývá nový animák

Kina odtajňují Tajný život mazlíčků (zdroj: ČT24)

Producenta filmů Já, padouch nebo Mimoni zajímalo, co dělají doma o samotě psi nebo kočky. Otázku položil týmu animátorů a vznikl tak snímek Tajný život mazlíčků. Letní blockbuster za dva týdny vydělal v přepočtu osm miliard korun.

Režisér snímku Chris Renaud se inspiroval amatérskými videi na internetu, zvlášť těmi, kde se zvířata chovají záškodnicky. Střihl si i malou cameo roli - namluvil morče Normana. Zbytek svěřil známým komediálním hercům. 

Hlavního hrdinu - líného teriéra Maxe - namluvil populární komik Louis C. K. (v české verzi mu hlas propůjčil Kryštof Hádek). Jeho postava je, stejně jako bavič, prý typický Newyorčan: žije ve městě, které nikdy nespí, ale chce mít svatý pokoj. Sám Louis měl tři psy, ačkoliv ho jeho první mazlíček v dětství nenáviděl. „Když jsem přišel do pokoje, pes si řekl: ‚To nedám.‘ A prostě odešel,“ svěřil se v jednom ze svých stand-upů.

V Česku je psů a koček na jednoho obyvatele nejvíce v Evropě. Minimálně jednoho domácího mazlíčka chová podle statistik polovina domácností. Jaký tajný život vedou, zjistí jejich majitelé v tuzemských kinech od 11. srpna.