Policie obvinila muže z obce u České Skalice z vraždy rodičů

Policisté od páteční noci vyšetřují případ dvojnásobné vraždy na Náchodsku. V sobotu kriminalisté obvinili pětatřicetiletého muže z vraždy rodičů v rodinném domě v obci u České Skalice. Podle mluvčí policie Ivy Kormošové ho zadrželi na místě činu. V sobotu odpoledne na podezřelého soud uvalil vazbu.

„Kriminalisté muži kladou za vinu, že svým rodičům způsobil několik bodnořezných ran, kterým s vysokou pravděpodobností na místě podlehli,“ řekla mluvčí Kormošová. Přesnou příčinu smrti rodičů určí soudní pitva.

Motiv mužova činu je podle mluvčí předmětem vyšetřování. Za dvojnásobnou vraždu muži v případě odsouzení hrozí patnáct až dvacet let vězení nebo výjimečný trest. Mezi výjimečné tresty patří i doživotní vězení.

Tento týden jde v Královéhradeckém kraji o druhý případ vícenásobné vraždy. V pondělí v Javornici na Rychnovsku jednatřicetiletý muž podle kriminalistů zastřelil o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe. Motivem jeho činu byly zřejmě rodinné problémy. Pokud další vyšetřování potvrdí, že čin spáchal muž, policie případ odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou.