Dopravu v Jihlavě zkomplikují opravy silnice vedoucí k D1. Potrvají do podzimu

Od úterý začnou u Jihlavy další dopravní omezení spojená s opravou silnice 38, po které jezdí auta k nájezdu na dálnici D1 a na Havlíčkův Brod. Uzavřené budou sjezdové a nájezdové části u exitu 112. Kvůli svedení dopravy na přivaděči do jednoho jízdního pásu vedoucího od Jihlavy se uzavřou i další sjezdy a nájezdy na silnici 38. Omezení potrvají do poloviny října.

Ve směru od Prahy budou řidiči mířící na Jihlavu používat sjezd na 104. kilometru u Větrného Jeníkova. Ve směru od Brna se doporučuje sjet z dálnice u Velkého Beranova na 119. kilometru.

„Tato situace s sebou může přinést možné komplikace a musíme počítat s tím, že mnohem silnější provoz bude na silnicích při průjezdu městem Jihlava. Proto na bezpečnost a plynulost provozu budou dohlížet především dopravní policisté. Apelujeme proto na všechny řidiče, aby respektovali vyznačené objízdné trasy a dbali pokynů policistů,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Na silnici 38 bude uzavřený pávovský sjezd ve směru od D1 i nájezd směr Jihlava. Stejné omezení bude platit pro směr do průmyslové zóny a ve Smrčenské ulici. Uzavřený bude také sjezd od D1 v ulici Romana Havelky.

Dvouletá oprava dálničního přivaděče začala v březnu. Už teď je tam provoz omezený, stále ale auta jezdí oběma jízdními pásy. Zakázku za 338 milionů korun bez daně dostala od Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) firma Strabag. Dálniční přivaděč je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.