Déšť opět komplikoval dopravu. V Brně hasiči odčerpávali hluboké laguny

Vydatný déšť zasáhl v úterý odpoledne některé části Česka. Ve středu ráno pak komplikoval zejména dopravu v Brně a nedalekých Modřicích. Na silnici se na obou místech vytvořila hluboká laguna, kterou hasiči odčerpávali. Dopravu řídili strážníci a policisté.

Potíže začaly před pátou hodinou ráno, kdy se na Jedovnické ulici v Brně ve směru do Líšně utvořila na silnici asi dvacet centimetrů hluboká laguna. „Po dobu, kdy hasiči odčerpávali ze silnice vodu, strážníci usměrňovali v místě dopravu. Až do 6:15 byl v místě komplikovaný průjezd osobních aut,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Ve stejnou dobu voda zaplavila také silnici v podjezdu v Brněnské ulici v Modřicích. I tam vodu odčerpávali hasiči. „Dopravu na místě řídili až do 7:00 policisté, místem bylo možné projet pouze kyvadlově,“ doplnila mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

Do Jedovnické ulice se museli hasiči i strážníci vrátit po deváté hodině, kdy se na místě opět vytvořila laguna, kterou bylo nutné odčerpat. Strážníci na místě znovu necelou hodinu řídili dopravu.

Podle dat Českého hydrometeorologického ústavu není aktuálně v platnosti žádná výstraha, nejdéle by však mělo pršet na severovýchodě území, kde může během středy spadnout i kolem dvacet milimetrů srážek. Naopak na severozápadě republiky by mohlo vysvitnout slunce.

Ve čtvrtek a pátek by se mělo vyjasnit, přičemž teploty mohou na jihovýchodě země dosáhnout až 25 stupňů. Pohybovat se ale budou většinou mezi 18 až 22 stupni. Během pátku se však opět začnou objevovat přeháňky a o víkendu se znovu zatáhne a ochladí. V sobotu budou teploty mezi 14 až 18 stupni a v neděli mezi 13 až 18 stupni, a dokonce se mohou vyskytnout i přízemní mrazíky.