Přední investiční banky zažily nejhorší první pololetí od krize

Příjmy 12 předních světových investičních bank v první polovině letošního roku klesly o 15 procent. Banky tak vykázaly nejhorší výkon za první pololetí od finanční krize v roce 2008. Největší investiční bankou zůstala JPMorgan, z pětice největších bank však vypadla Deutsche Bank, a prvních pět největších investičních bank je z USA. Vyplývá to z údajů vypracovaných analytickou společností Coalition.

Příjmy JPMorgan z obchodování, fúzi a akvizic a dalších aktivit investičního bankovnictví za šest měsíců klesly o 5,3 procenta na 12,5 miliardy dolarů. Deutsche Bank se propadla na šestou příčku ze třetí a umožnila dostat se do první pětice bance Bank of America Merrill Lynch.

Příjmy Deutsche Bank prudce klesly ve druhém čtvrtletí kvůli špatným podmínkám na trhu a nízkým úrokových sazbám a banka varovala, že bude zřejmě muset více snížit své náklady, aby podpořila svůj zisk.

V první pětici se za JPMorgan ocitly Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America Merrill Lynch a Morgan Stanley. Mezi 12 předních investičních bank dále patří Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC, BNP Paribas a Société Générale, napsala agentura Reuters.

Vydáno pod