Velikonoční pondělí je opět ve znamení sbírky Pomozte dětem. Projekt funguje už čtvrtstoletí

Sbírka Pomozte dětem funguje už 25 let (zdroj: ČT24)

Na Velikonoční pondělí tradičně vrcholí charitativní sbírka Pomozte dětem, kterou spolupořádá Česká televize. S maskotem sbírky, žlutým Kuřetem, oslovuje k podpoře projektů zaměřených na péči o znevýhodněné a ohrožené děti. Letošní 25. ročník sbírky podpořil speciální benefiční díl Zázraků přírody.

Žluté kuře se na obrazovkách České televize objevuje pravidelně už od roku 1999. V prvním ročníku byl výtěžek přes pět milionů korun, zatím nejúspěšnější byl rok 2010, kdy se vybralo přes 19 milionů. Dosud sbírka podpořila přes 200 tisíc dětí a rozdělila skoro 289 milionů korun.

Se sbírkou Pomozte dětem už několik let spolupracuje i nezisková organizace Aufori, která v Královéhradeckém kraji pomáhá rodinám ze špatných socioekonomických poměrů.

„Problémy, které se společně s nimi snažíme překonávat, se nejčastěji týkají bydlení, hospodaření s penězi, zadluženosti,“ popsala ředitelka Aufori Lenka Matoušková.

Terénní pracovníci z organizace se nejčastěji setkávají s dětmi, které bydlí se svými rodiči na ubytovnách, v nevyhovujícím bydlení či v malých prostorech. „Často nemají to, co je pro nás zcela normální,“ dodává Matoušková.

Přispět do sbírky je možné dárcovskými zprávami SMS ve tvaru DMS KURE 30, DMS KURE 60DMS KURE 90 nebo DMS KURE 190 zaslanými na číslo 87 777.

Možná je i trvalá podpora sbírky ve formě zprávy DMS TRV KURE 30, DMS TRV KURE 60, DMS TRV KURE 90 nebo DMS TRV KURE 190 na číslo 87 777.

Přispět lze i pomocí QR kódu, který bude na obrazovce během benefičního večera, nebo příspěvkem na účet číslo: 95 95 95 95 95/0600.