U Řevničova mohou řidiči využít nové úseky dálnice D6. Zrychlí cestu mezi Prahou a Karlovými Vary

Dva nové úseky D6 u Řevničova na Rakovnicku jsou od pondělí průjezdné. Jde o obchvat Řevničova a úsek mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Téměř deset kilometrů dlouhé nové úseky urychlují cestování mezi Prahou a Karlovými Vary a ulevují obcím od nadměrné dopravy. Auta na dálnici silničáři a policisté pustili po 10. hodině.

Stavba nově otevřených částí začala v roce 2017. Dohromady bude stát téměř dvě miliardy korun bez DPH. Část nákladů by měla pokrýt evropská dotace.

Nová dálnice uleví především Řevničovu, v příštím roce ještě nechá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) postavit kruhový objezd v místě, kde se kříží nynější silnice I/6 a nově vybudovaná silnice I/16.

V roce 2021 plánuje ministerstvo dopravy také stavbu tří úseků D6 ve středních Čechách. U Lubence je jeden úsek hotový, stavba jiného končí a další by měla být zahájena v roce 2022. Kromě toho ještě zbývají čtyři poslední úseky před Karlovými Vary. „Mohli bychom je začít v roce 2023,“ řekl ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO).

Minulý týden ŘSD vypsalo tendr na stavbu úseku dálnice D6 u Krupé na Rakovnicku. Práce by měly začít v první polovině příštího roku. Ve středních Čechách nyní zbývá dostavět, kromě úseku u Krupé, ještě dva, u Hořesedel a Hořoviček. Všechny by měly být hotovy v roce 2024.