Kojenec na Mělnicku nezemřel podle policie cizím zaviněním

Soudní pitva, která byla nařízena v případu mrtvého kojence na Mělnicku, vyloučila cizí zavinění. Všichni vyslýchaní byli propuštěni, uvedla policie. Policisté nalezli tělo hledaného čtyřměsíčního chlapce v sobotu. Pátrali po něm od pátku.

Tělo kojence nalezla policie v sobotu kolem 17. hodiny. „Nařídili jsme soudní pitvu ke zjištění příčin úmrtí. V souvislosti s tím prověřujeme výpovědi dvou osob, se kterými nyní provádíme další úkony,“ řekla v sobotu policejní mluvčí Eva Hašlová. Pitva nyní ukázala, že dítě nezemřelo cizím zaviněním.

„Vzhledem k citlivosti záležitosti a s ohledem na pozůstalé už nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla v neděli policejní mluvčí Lucie Nováková. Mluvčí neuvedla, kolik lidí policisté kvůli nálezu mrtvého miminka vyslýchali. Nechtěla ani uvést, co bylo příčinou smrti a kde bylo dítě nalezeno.

V pátek se na tísňovou linku obrátila matka kojence, která uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů.

V sobotu od rána pátrání pokračovalo, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledával okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, policie využívala k hledávání i dron. Hasiči byli z Hořína odvoláni v sobotu kolem 15:00.

Policie se kromě parku zaměřila také na prohledávání břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jim i Hořínský potok. Policisté se soustředili také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.