Další omezení na D1. Silničáři začnou opravovat frekventovaný úsek u Brna

S dalším omezením musí počítat řidiči na dálnici D1 mezi Prahou a Brnem. Silničáři v pátek večer začnou připravovat opravy úseku mezi 189. a 194. kilometrem. Ve 20 hodin rozmístí dopravní značení, samotné práce začnou v pondělí. Jde o místo nedaleko křížení s dálnicí D2, kde bývá hustý provoz i za normálních okolností. Hotovo má být letos v listopadu.

Od pátečního večera až do nedělního odpoledne se bude po dálnici D1 za Brnem směrem na Prahu jezdit pouze jedním jízdním pruhem. Stejně bude provoz omezen ještě v noci na pondělí kvůli instalaci dopravního značení.

Směrem na Vyškov budou muset řidiči jet jedním pruhem od sobotní osmé hodiny večer do pondělní šesté ráno. Od pondělního rána až do 16. června se bude jezdit v první etapě oprav v každém směru ve dvou zúžených pruzích s rychlostním omezením na 80 kilometrů za hodinu.

Opravovaný úsek D1
Zdroj: ČT24

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úseku mezi 189. a 194. kilometrem postupně opraví vozovku v obou jízdních pásech. Kromě toho opraví i některé části mostů a odvodnění a obnoví bezpečnostní prvky. „Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z nejvytíženějších úseků dálnice, mohou řidiči očekávat zdržení každý den, obzvláště ve špičkách,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Jedná se o poslední neopravený úsek D1 mezi 182. a 230. kilometrem, na kterých silničáři pracovali postupně od roku 2013. Součástí nyní opravovaného úseku jsou i dva exity, a to Brno-západ a Brno-centrum.