Změny ve vedení armády. Zástupce náčelníka generálního štábu Baloun končí, nahradí ho Zůna

Novým prvním zástupcem náčelníka generálního štábu se stane od ledna generálmajor Jaromír Zůna. Nahradí generálporučíka Jiřího Balouna, který v armádě po 40 letech končí. Změna nastane také na pozici zástupce náčelníka generálního štábu, který řídí armádní inspektorát. Generálmajora Jaroslava Kociána ve funkci vystřídá brigádní generál Milan Schulc. Kocián odejde z armády po 38 letech.

Zůna dosud zastával funkci ředitele Sekce podpory ministerstva obrany. Tento post od prvního ledna převezme brigádní generál Štefan Muránský, který bude do konce roku působit jako zástupce ředitele Společného operačního centra ministerstva obrany.

Muránského pak od začátku února nahradí plukovník generálního štábu Petr Procházka, který je zástupcem velitele Pozemních sil Armády ČR. Procházku už dvakrát prezident Miloš Zeman odmítl povýšit do generálské hodnosti.

Zástupcem ředitele Sekce plánování schopností ministerstva obrany se stane plukovník generálního štábu Miloslav Lafek, který je nyní na pozici ředitele odboru operačního plánování Společného operačního centra ministerstva obrany. Změny ve vedení armády v pátek oznámilo tiskové oddělení ministerstva obrany.