Jeden kamion ve svodidlech, další v něm. D1 u Mirošovic stála čtyři hodiny

Plně průjezdná již je dálnice D1 u Mirošovic. Čtyři hodiny však dopravu ve směru na Prahu zdržovaly následky nehody tří kamionů. Polovinu té doby byla dálnice zcela neprůjezdná, poté se jezdilo jedním pruhem.

Na dálnici D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy ve směru na Prahu havaroval před devátou dopoledne kamion s rumunskou poznávací značkou. Zůstal stát napříč přes všechny tři pruhy a narazil do středových svodidel. Zároveň havarovaly ještě další dva kamiony. Při nehodě utrpěl jeden člověk zranění, podle policejního mluvčího Pavla Truxy jde o těžké zranění. Záchranáři proto přivolali vrtulník.

K nehodě vyjížděli také hasiči. Nejprve museli uklidit provozní kapaliny, kterých podle jejich mluvčího Petra Svobody uniklo větší množství. U Mirošovic proto zasahovaly tři jednotky – dvě profesionální a jedna dobrovolná. „Z jednoho kamionu, který přepravoval převodovky, začal unikat také olej,“ dodal mluvčí.

Osobní auta pak odkláněli policisté do Mirošovic, odkud mohli uzavřenou dálnici objet po silnicích II. a III. třídy. Kvůli zásahu záchranných složek a také kvůli poškození svodidel byl uzavřen levý pruh i ve směru na Brno. Směrem na Prahu se zhruba dvě hodiny po nehodě podařilo zprůjezdnit jeden pruh, jímž mohla odjet auta, která se na dálnici během uzavírky nahromadila. Plně průjezdná byla však dálnice až odpoledne.