Děti v mateřské škole hlídala opilá učitelka

Hradec Králové – Opilá učitelka hlídala minulý týden děti v mateřské škole na Moravském Předměstí v Hradci Králové. Policisté jí při dechové zkoušce zjistili 2,6 promile alkoholu. Pětapadesátileté ženě hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky až roční vězení či peněžitý trest. Hradečtí radní ji kvůli selhání okamžitě odvolali z funkce.

„Je to nešťastná událost a osobní tragédie jednotlivce. Jednalo se o dlouhodobou pracovnici této školy, nikdy na ni nebyla žádná stížnost, celá událost nás velice mrzí,“ řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Podle něj nyní radnice vypíše nové výběrové řízení na obsazení postu ředitelky. Další opatření, které by mohly podobným incidentům zabránit, radnice podle Soukupa nechystá.

Žena měla dopoledne na starosti 18 dětí ve věku od pěti do šesti let, žádnému z nich se v uvedené době nic nestalo. Na podezřelé jednání učitelky upozornil policii jeden z rodičů. Podobné případy jsou v České republice výjimečné, například v roce 2007 učila v brněnské základní škole pedagožka, která měla v krvi téměř 2,9 promile alkoholu. Ženu ze školy vyvedli policisté a následně dostala výpověď.