V jihoněmeckém Rot am See zabil střelec šest svých příbuzných

Události ČT: Za střelbou v Rot am See jsou zřejmě rodinné problémy (zdroj: ČT24)

Šest lidí zahynulo při střelbě ve městě Rot am See na jihozápadě Německa. Potvrdila to policie. Sdělila také, že zadržela člověka, kterého z činu podezírá. Všichni mrtví byli jeho příbuzní. Motiv pachatele zatím není jasný, vyšetřovatelé ale podle místního policejního prezidenta Reinera Möllera předpokládají, že šlo „o rodinné drama“.

Kromě tří mrtvých mužů a tří žen si střelba vyžádala také dva zraněné. Podle Möllera je jeden z nich v ohrožení života. Tragédie se odehrála v místním hostinci. Dva mrtvé našli policisté v domě a čtyři za domem. Na místě činu zasahovalo množství policistů z různých jednotek včetně příslušníků speciálního útvaru, uvedl Möller.

Všechny oběti střelby jsou s 26letým útočníkem v příbuzenském vztahu. Mezi mrtvými jsou jeho otec a jeho matka, u dalších osob se příbuzenská vazba upřesňuje. Obětem bylo od 36 do 69 let. Podle policejního prezidenta Möllera pachatel ohrožoval také dvě děti ve věku 12 a 14 let, kterým se ale nic nestalo.

Čin policii krátce před 13:00 ohlásil sám pachatel. Na policii následně počkal před domem, ve kterém podle Möllera s rodinou bydlel. Nyní je muž ve vazbě.

Mladík použil poloautomatickou krátkou zbraň, ke které měl jako sportovní střelec zbrojní průkaz. Policie už dříve oznámila, že nic nenasvědčuje tomu, že by pachatelů bylo víc a že by měla střelba teroristické pozadí. 

Pětitisícová obec Rot am See leží ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na trase mezi Norimberkem a Stuttgartem.