Policie v centru Prahy zadržela cizince podezřelého z vraždy dívky v Německu

Policie v pátek v centru Prahy zadržela cizince, který je podezřelý z násilného trestného činu v Německu. Informovala o tom na síti X. Následně potvrdila, že jde o Moldavana, po kterém policie v několika evropských zemích pátrala kvůli podezření z vraždy devítileté dívky v Sasku.

Devítiletá dívka původem z Ukrajiny se ztratila 3. června cestou do školy. Po více než týdenním pátrání se v úterý našlo její tělo v lese u saského města Döbeln, který leží nedaleko Drážďan. Vyšetřovatelé informovali, že se stala obětí trestného činu, nebyla ale sexuálně zneužita.

Agentura DPA dříve napsala, že se vyšetřování soustředí na nejbližší okolí dívky, včetně rodiny, známých a přátel. Podle německého deníku Bildu je hlavním podezřelým expřítel dívčiny matky, kterého v den zmizení poblíž zachytila bezpečnostní kamera. Jeho mobilní telefon se prý přihlásil do sítě právě ve městě Döbeln a navíc v den zmizení muž kolem 9:40 napsal zprávu matce dívky a chtěl, aby mu rychle odpověděla.

Německá média také dříve uvedla, že kromě tohoto muže pátrá policie rovněž po muži kolem 55 let, který údajně matku zavražděné dívky pronásledoval.