Svobodní k tématu Doprava a dopravní infrastruktura

Svobodní prosadí dálniční spojení mezi krajskými městy. Zrychlíme cestování a ulevíme obcím. Zaměříme pozornost policie na skutečné piráty.

Prosadíme to, o co už se stát měl postarat dávno – kvalitní dálniční spojení mezi krajskými městy. Lidé nesmí doplácet na neschopnost státu rychle postavit potřebné silnice. Výstavbu silnic nesmí zdržovat námitky těch, kterých se stavba netýká. Probíhající řízení budou moci ovlivnit pouze dotčení lidé a samosprávy.

O způsobu dopravy nebude rozhodovat ideologie. Naším základním kritériem bude plynulost dopravy. Plynulá doprava je katalyzátorem ekonomického růstu. Proto dobudujeme obchvaty měst, aby je nezahlcovala tranzitní doprava. Doprava nesmí být soubojem druhů přepravy, kolo není víc než auto. Plynulosti dopravy výrazně pomůže i zvýšení povolené rychlosti na 150 km/h na vybraných úsecích dálnic.

Prosadíme změnu současného systému trestů, a to přímou úměrou. Policie bude stavět jen ty, kteří nebezpečně poruší dopravní předpisy. Skuteční piráti musí být přísně trestáni, naopak drobné prohřešky by se měly trestat podstatně mírněji než dnes. Městská policie tady není od toho, aby měřila rychlost.