Vyhořelému objektu v Otrokovicích hrozí zřícení. Podle radnice se lidé mají místu vyhýbat

Objekt v Otrokovicích, který v úterý zasáhl požár, je nestabilní a hrozí, že se zřítí. Radnice proto vyzývá obyvatele, aby se místu vyhýbali. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují, do objektu však zatím není možné kvůli statice vstoupit.

Radnice důrazně žádá všechny lidi, kteří se pohybují v okolí vyhořelého objektu, aby se místu v dostatečné vzdálenosti vyhnuli a respektovali všechna značení. „Chodci by v dané lokalitě měli přejít na chodník již u zdravotního střediska a pokračovat ve směru ke kruhovému objezdu u čistírny odpadních vod po levé straně až k přechodu nad železniční vlečkou. Osobní vozidla se musí vyhnout přes vyklizené parkoviště naproti budovy,“ řekla mluvčí radnice Lenka Vaculová.

Město podle ní v této chvíli zajišťuje umístění dalšího dopravního značení a informačních cedulí. Pokud je to možné, motoristé by se měli místu vyhnout a využít trasu po hlavní silnici I/55 od Štěrkoviště až na Nadjezd.

V části Baťov hořel objekt s dílnami i obchody, v jednu chvíli tam zasahovalo až třicet osm jednotek, dvě stovky hasičů a hasičská technika. Platil i zvláštní, nejvyšší stupeň požárního poplachu. Škoda se odhaduje na desítky milionů korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují, do objektu však zatím není možné kvůli statice vstoupit.