U obchodu ve Studánkách vyhořel sklad. Škoda je deset milionů korun

Hasiči od čtvrtka likvidovali požár skladu obchodu ve Studánkách na Českokrumlovsku, ve kterém byla i zábavní pyrotechnika. V noci na pátek vynesli uskladněné zboží. Požár podle prvních odhadů způsobil škodu deset milionů korun, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zásah začal ve čtvrtek po poledni. „Hořelo šest lodních kontejnerů o celkovém půdorysu 35 x 8 metrů, které stojí v řadě těsně za sebou a jsou postavené za prodejnou textilu a dalšího smíšeného zboží. Prodejnu opustily všechny osoby, které se zrovna uvnitř nacházely. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedla Matějů.

Na místě zasahovali hasiči z Čech i Rakouska, protože Studánky jsou v blízkosti státní hranice. S likvidací pomáhali i policejní pyrotechnici. Hasiči kontejnery ochlazovali vodou a drony s termovizí kontrolovali, zda nestoupá teplota uvnitř skladu, aby neexplodovala pyrotechnika.

„Okolo 21:30 se nám podařilo vniknout do všech kontejnerů a dostat tak požár definitivně pod kontrolu. Pak začalo vyskladňování a dohašování,“ řekla mluvčí. Hasiči místo kontrolovali celou noc. Během pátku budou vyšetřovatelé zjišťovat možnou příčinu vzniku požáru.