TÉMA

HZS Jihočeského kraje

Škoda po požáru kostela v Chlumu přesáhne patnáct milionů korun. Příčinou byla zřejmě technická závada

Zničené varhany, střecha i okna, takový je výsledek nočního požáru barokního kostela v Chlumu u Třeboně. Škoda přesáhne původně odhadovaných patnáct milionů korun. Hořet začalo pravděpodobně na kůru. Příčinou byl zřejmě technický problém.
26. 3. 2024|

Podařilo se uhasit požár lesa na Písecku, škoda je předběžně 10 milionů

Předběžný odhad škod po požáru čtyřiceti hektarů lesa u Jetětic na Písecku je deset milionů korun. Hořet začalo v sobotu, od neděle mají hasiči požár pod kontrolou. Zasahovali i celou noc z neděle na pondělí, konec zásahu odnámili před šestou odpoledne. Na místě zůstávají kvůli dohledu tři cisterny.
17. 7. 2023Aktualizováno17. 7. 2023, 18:01|

Kvůli požáru bytového domu v Táboře museli hasiči evakuovat 41 lidí. Bydlení jim teď hledá město

Kvůli požáru v bytovém domě v Táboře musely ve středu ráno opustit své domovy čtyři desítky lidí. Hořel materiál uskladněný v kójích v domě, požár se hasičům podařilo uhasit před půl šestou. Příčina požáru ani výše škody zatím nejsou známy. Hasiči o tom informovali na sociálních sítích.
10. 5. 2023|

U obchodu ve Studánkách vyhořel sklad. Škoda je deset milionů korun

Hasiči od čtvrtka likvidovali požár skladu obchodu ve Studánkách na Českokrumlovsku, ve kterém byla i zábavní pyrotechnika. V noci na pátek vynesli uskladněné zboží. Požár podle prvních odhadů způsobil škodu deset milionů korun, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.
5. 5. 2023|