Řidiče čekají v centru Ostravy komplikace. Opravuje se Českobratrská

Oprava klíčové ostravské ulice (zdroj: ČT24)

V Ostravě začne v sobotu rozsáhlá oprava Českobratrské ulice, která patří k hlavním komunikacím vedoucím centrem města. Řidiči i cestující městskou hromadnou dopravou se tak musí připravit na omezení. Auta už od soboty budou muset jezdit po objízdných trasách a přes víkend bude i první z několika výluk MHD, řekla mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Českobratrská ulice bude uzavřena mezi Sokolskou třídou a Nádražní ulicí. Počítá se s rekonstrukcí inženýrských sítí, vozovky i chodníků a vybudováním nových zastávek městské hromadné dopravy a přechodů pro chodce.

V době oprav nebude v obou směrech fungovat zastávka Husův sad, která bude přemístěna na zastávku Konzervatoř. Po rekonstrukci budou zastávky MHD posunuty blíže k Husově ulici a bude na ně navazovat přechod pro chodce se světelnou signalizací.

V době výluky připadající na tento víkend budou trolejbusy nahrazeny autobusy a spoje pojedou po ulici 30. dubna, mohou tak mít zhruba minutu až dvě zpoždění.

Vizualizace Českobratrské ulice po opravě
Zdroj: DP Ostrava
V podstatě to postihne trolejbusovou dopravu s tím, že bude přeloženo trakční vedení jenom na jednu stranu Českobratrské ulice. Budou tam čtyři různé druhy výluk.
Břetislav Riger
náměstek ostravského primátora

Přes víkend se bude pracovat na úpravách trolejového vedení, které bude přeloženo na jednu stranu, a trolejbusy tak budou od pondělí 15. května jezdit kyvadlově. Další výluka bude o prázdninách, kdy po Českobratrské nebude MHD jezdit vůbec. Trolejbusy nahradí autobusy na objízdných trasách.

Pro automobilovou dopravu platí od soboty úplná uzavírka, a to až do 31. října s vyznačenými objížďkami. Pro pěší bude provoz zachován. V místě výkopů budou provizorní lávky, stejně tak bude zajištěn i přístup k nemovitostem. Práce zhruba za 33,5 milionu korun by měly být hotovy nejpozději na začátku příštího roku.