Řidič autobusu v Mostě skončil po napadení v bezvědomí. Případ prošetřuje policie

Události v regionech: Útok na řidiče autobusu (zdroj: ČT24)

Policisté prověřují dva mladistvé, kteří měli napadnout řidiče městského autobusu v Mostě. Zraněný řidič skončil po útoku v bezvědomí. Záchranáři ho museli převézt do nemocnice. Vedení severočeských dopravních podniků se navíc shodují, že agresivních cestujících v posledních letech přibývá.

Incident se odehrál na zastávce před mosteckým obchodním centrem. Podle kamerových záznamů, které kvůli probíhajícímu policejnímu vyšetřování nelze zveřejnit, měli dva cestující napadnout zvlášť surovým způsobem řidiče MHD. Ten pak s podezřením na středně těžké zranění skončil v mostecké nemocnici.

„Pomocí kamerového systému se podařilo identifikovat dva podezřelé, kteří utíkali směrem do centra a po několika minutách byli dopadeni naší motorizovanou hlídkou,“ informoval ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Dvojici předala hlídka strážníků Policii České republiky, která teď případ dál prošetřuje. „Na případu pracují mostečtí kriminalisté, kteří momentálně zjišťují všechny okolnosti napadení a vyhodnocují získané informace,“ upřesnila mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje Miroslava Glogovská. 

Řidič si podle dopravního podniku nic nepamatuje, po útoku totiž skončil v bezvědomí. „Pohmoždění obličeje je skutečně rozsáhlé. Podle našich posledních informací by ještě několik dnů v nemocnici měl zůstávat,“ dodal náměstek ředitele Dopravního podniku Mostu a Litvínova Vladimír Šefr.

Stále více konfliktů v MHD eviduje i dopravní podnik v Ústí nad Labem. I kvůli tomu před nedávnem zrušil přímou linku vedoucí z problematického sídliště Mojžíř do centra města.