Při nehodě autobusu a nákladního vozu v Praze se zranilo dvanáct lidí

Zpravodajka ČT Alžběta Kvitová komentuje nehodu autobusu v Praze 4 (zdroj: ČT24)

Při nehodě autobusu a nákladního auta na křižovatce ulic Sulická a Zálesí se ve čtvrtek ráno lehce zranilo dvanáct lidí. Všichni jsou mimo ohrožení života. Jednoho ze zraněných záchranáři ošetřili na místě, ostatní odvezli do nemocnic. Právě kvůli vyššímu počtu raněných vyhlásili záchranáři na zhruba čtyřicet minut traumaplán prvního stupně. Vyplývá to z informací policie a záchranářů na sociální síti X.

Nehoda se stala kolem 8:00. „Jedná se o srážku autobusu s nákladním autem,“ uvedla policie. Podle záběrů z místa nehody autobus dopravního podniku zezadu narazil do nákladního vozu. Poškozená je pravá přední část prostředku hromadné dopravy.

Na místě bylo podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové dvanáct zraněných. Všichni jsou zranění lehce a mimo ohrožení života. U nehody zasahovalo pět posádek zdravotníků a inspektor. „Převážná většina těch zranění byly pohmožděniny, odřeniny a drobné tržné rány,“ řekla na ČT24 mluvčí.

Z havarovaných vozidel nebylo nikoho třeba vyprošťovat. Všechny zraněné měla záchranná služba v péči před příjezdem hasičů, uvedl jejich mluvčí Martin Kavka. „Hasiči zajistili místo nehody a po zadokumentování odtrhli obě vozidla od sebe," dodal.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová komentuje nehodu autobusu (zdroj: ČT24)

Redaktorka ČT Alžběta Kvitová uvedla, že do nemocnic bylo převezeno jedenáct lidí. „Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové byl velmi zdařile proveden traumaplán, a to vzhledem k tomu, že ranění zmizeli z místa nehody během sedmi minut,“ řekla. Dodala, že do čtyř nemocnic se dostali do 38 minut.

Policisté budou nyní procházet kamerové záznamy, aby zjistili, jaká byla příčina nehody. „Provedli dechovou zkoušku u obou řidičů. U řidiče autobusu vyšla negativně, u řidiče nákladního auta se zatím čeká na výsledek,“ uvedla kolem 10:00 redaktorka.

Poškozený autobus odvezla jednotka hasičů dopravního podniku. Kolem 11:15 policie informovala, že následky nehody byly odstraněny a silnice je opět průjezdná.