TÉMA

Traumaplán

V Liberci úder blesku zranil osmnáct lidí, část záchranáři oživovali

V Liberci ve čtvrti Vratislavice nad Nisou v neděli odpoledne zranil zásah blesku do stromu více dospělých a dětí. Podle mluvčího liberecké nemocnice Václava Řičáře jich je celkem osmnáct. Několik z nich záchranáři oživovali. Do liberecké nemocnice převezli záchranáři sedm dospělých a osm dětí, do nemocnice v Jablonci nad Nisou dvě osoby a do pražské nemocnice v Motole transportoval vrtulník z preventivních důvodů jedno dítě. Liberecká nemocnice aktivovala traumaplán, který skončil asi po hodině a půl.
2. 6. 2024Aktualizováno2. 6. 2024, 21:28|

Hasiči kvůli požáru na chomutovském sídlišti evakuovali 120 lidí, zasahoval i vrtulník

Hasiči zlikvidovali požár panelového domu na sídlišti v Březenecké ulici v Chomutově. Evakuovali 120 lidí. Jeden člověk se těžce zranil, vrtulník ho transportoval do ústeckého traumacentra. Čtyři osoby, které se nadýchaly kouře, odvezly sanitky do nemocnice. S plameny bojovali hasiči téměř tři hodiny.
30. 5. 2024Aktualizováno30. 5. 2024, 11:56|

Při nehodě autobusu a nákladního vozu v Praze se zranilo dvanáct lidí

Při nehodě autobusu a nákladního auta na křižovatce ulic Sulická a Zálesí se ve čtvrtek ráno lehce zranilo dvanáct lidí. Všichni jsou mimo ohrožení života. Jednoho ze zraněných záchranáři ošetřili na místě, ostatní odvezli do nemocnic. Právě kvůli vyššímu počtu raněných vyhlásili záchranáři na zhruba čtyřicet minut traumaplán prvního stupně. Vyplývá to z informací policie a záchranářů na sociální síti X.
23. 5. 2024Aktualizováno23. 5. 2024, 11:46|

Dálnice D5 na Berounsku byla po jedenácti hodinách od hromadné nehody zcela zprůjezdněna

Dálnice D5 je opět průjezdná v obou směrech. Uzavřena byla po dopolední hromadné nehodě na 33. kilometru u Žebráku. Havarovaly desítky aut. Zdravotnická záchranná služba kvůli rozsahu nehody aktivovala traumaplán, srážka se však obešla bez úmrtí a těžkých zranění. Lehce nebo středně těžce se zranilo šest lidí. Směrem na Plzeň byla dálnice bez omezení zprůjezdněna v 19:00, potom ale ještě trvalo tři a půl hodiny, než se podařilo otevřít i směr na Prahu.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 22:38|