TÉMA

ZZS ČR

Nové štítky na přejezdech mají pomoct řidičům, kteří uváznou v kolejišti

Železniční přejezdy v Česku mají být bezpečnější. Řidičům, kteří na kolejích mezi závorami uváznou, mají pomoci nové reflexní štítky, na kterých je uvedena tísňová linka i číslo daného přejezdu. Momentálně štítky instaluje Správa železnic. Jen loni zemřelo na přejezdech 35 lidí, letos jich ke konci května bylo už jedenáct.
6. 6. 2024|

Při nehodě autobusu a nákladního vozu v Praze se zranilo dvanáct lidí

Při nehodě autobusu a nákladního auta na křižovatce ulic Sulická a Zálesí se ve čtvrtek ráno lehce zranilo dvanáct lidí. Všichni jsou mimo ohrožení života. Jednoho ze zraněných záchranáři ošetřili na místě, ostatní odvezli do nemocnic. Právě kvůli vyššímu počtu raněných vyhlásili záchranáři na zhruba čtyřicet minut traumaplán prvního stupně. Vyplývá to z informací policie a záchranářů na sociální síti X.
23. 5. 2024Aktualizováno23. 5. 2024, 11:46|

Na Pražském okruhu u Ruzyně se srazilo několik aut, doprava na okruhu stála

Na pražském okruhu poblíž ruzyňského letiště odpoledne havarovalo několik aut. Hasiči z jednoho z nich museli vyprostili zraněného člověka. Záchranáři ošetřili dva zraněné, jeden z nich utrpěl vážná zranění. Okruh byl kvůli nehodě a přistání záchranářského vrtulníku nejprve uzavřený v obou směrech, kolem půl šesté byl omezeně průjezdný ve směru k letišti.
29. 4. 2024|

Nemávejte na nás, prosí vodní záchranáři. Často zamíří k lidem, kteří pomoc nepotřebují

Rekreanti u vodních nádrží v Česku často komplikují práci vodních záchranářů. Jde sice o drobnost, záchranáře ale stojí spoustu času. Lidé na ně totiž mávají, čímž je matou. Právě mávající člověk je totiž zpravidla ten, který záchranářům ukazuje místo, kde mají první pomoc poskytnout.
20. 7. 2023|