Pražce jsou již na místě, výluka v pražském metru skončí dříve

Již od úterního rána bude jezdit pražské metro na lince C bez omezení. Původně dopravní podnik počítal s tím, že první pracovní dopoledne po Velikonocích ještě postihne výluka, kvůli které jezdí během svátků mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov autobusy. Práce v podzemí se ale podařilo urychlit.

Metro neobsluhovalo čtyři stanice v jižní části Prahy již od čtvrtka a nejezdilo celé čtyři sváteční dny. Další pracovní den ale již výluka nepostihne, byť původně byla naplánována až do úterních 14 hodin.

„Jelikož se výměna dřevěných pražců za betonové úspěšně zakončila již dnes (v pondělí), provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov bude obnoven již od zítřejšího (úterního) rána, tedy od 14. dubna dle aktuálních jízdních řádů,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Během Velikonoc vyměnili dělníci pod Prahou 405 dřevěných pražců za betonové, z toho 282 v tunelech mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác a dalších 123 ve stanici Pankrác. Vzhledem k opatřením, která vyhlásila vláda a ministerstvo zdravotnictví kvůli šíření nového typu koronaviru, nebyl dopad výluky příliš vážný, byť postihla jeden pracovní den. Loni o prázdninách, kdy bylo metro v témže úseku vyloučeno v pracovní dny, tvořily se ve stanici Pražského povstání i fronty lidí, kteří marně čekali, aby mohli ze stanice metra odejít.

Dopravní podnik ale již má naplánované další výluky i na letošní rok a rovněž počítá s tím, že postihnou i pracovní dny. Metro nebude jezdit od 4. do 13. července mezi stanicemi Muzeum a I. P. Pavlova a od 26. do 29. září opět v úseku Pražského povstání – Kačerov. V obou termínech metro nepojede znovu kvůli výměně pražců.