Policie zasahovala ve Frýdku-Místku a na dalších místech. Zadržela několik lidí

Policie ve středu zasahovala na několika místech Moravskoslezského kraje, mimo jiné ve Frýdku-Místku. Kriminalisté dorazili i do budovy tamního magistrátu, podle jeho mluvčí se ale úkony policie nijak netýkají samosprávy. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská v pátek uvedla, že jde o případ organizované majetkové trestné činnosti, zadrženo bylo několik lidí. Zatím není jasné, zda vyšetřovatelé někoho obvinili. Podle informací ČTK zátah zřejmě souvisí s prací frýdecko-místeckého dopravního inspektorátu a machinacemi při STK automobilů.

„Moravskoslezští kriminalisté aktuálně realizují úkony trestního řízení v případu organizované majetkové trestné činnosti. Policisté zasahovali na více místech našeho kraje. Bylo zadrženo několik osob, se kterými jsou v této chvíli prováděny procesní úkony. Vzhledem k fázi trestního řízení není možné v této chvíli médiím uvolnit bližší nebo detailnější informace,“ sdělila Štětínská.

Mluvčí frýdecko-místecké radnice Jana Musálková Jeckelová potvrdila, že policisté zasahovali i v budově tamního magistrátu. „Frýdek-Místek poskytuje maximální součinnost,“ prohlásila.