Pendolino srazilo člověka. Vlaky z Olomouce na Přerov a Ostravu nejezdily zhruba dvě hodiny

Na frekventovaném železničním přejezdu v Olomouci-Holici vlak pendolino srazil a usmrtil člověka. Nehoda zhruba na dvě hodiny zastavila provoz na železničním koridoru mezi Olomoucí, Přerovem a Ostravou. Vlak jel z Bohumína do Prahy a podle Drážní inspekce světelná signalizace a závory na přejezdu fungovaly.

Nehoda se stala krátce po desáté hodině. Chodce na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami srazilo pendolino jedoucí z Bohumína do Prahy. Zhruba od 11:30 začaly vlaky jezdit po jedné koleji a provoz byl plně obnoven ve 12:15. Po tuto dobu nabíraly některé vlaky zpoždění až sto minut. Několik rychlíků bylo úplně odřeknuto. 

Informační tabule na Hlavním nádraží v Olomouci
Zdroj: ČT24/Marek Vrlák

Podle informací zveřejněných na webu Českých drah byla v úseku mezi Olomoucí a Grygovem krátce po nehodě zavedena kyvadlová autobusová doprava, která nahradila regionální vlakové spoje. 

Usmrcení chodce potvrdila olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková. „Totožnost osoby zjišťujeme, stejně jako veškeré okolnosti této tragické události. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi citlivou událost, nebudeme z piety k pozůstalým sdělovat žádné bližší informace,“ řekla mluvčí.