Na D1 u Koberovic musí firma opravit prasklinu. Dva víkendy tam bude omezený provoz

Studio ČT24: Oprava praskliny na 80. kilometru D1 (zdroj: ČT24)

Po dva nadcházející víkendy bude na osmdesátém kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu částečně omezen provoz. Důvodem je záruční oprava vozovky. Ředitelství silnic a dálnic reklamovalo u zhotovitele prasklý povrch. Úsek páteřní dálnice prošel modernizací v letech 2017 a 2018.

Drobnou příčnou prasklinu ve vozovce napříč jízdního pásu zjistili silničáři během inspekční jízdy. „Ředitelství silnic a dálnic jednalo se zhotovitelem, který v tomto úseku prováděl modernizaci dálnice D1 a v rámci záruční lhůty u něj uplatnilo reklamaci. Po shodě na příčinách vzniku závady, kterou běžný řidič vůbec během jízdy nezaregistruje, dojde k výměně celkem tří cementobetonových desek,“ přiblížil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Aktuální oprava si vyžádá částečné omezení provozu s tím, že v termínech jejího provádění bude provoz na dálnici D1 v tomto úseku ve směru na Prahu veden pouze jedním jízdním pruhem. „Práce zahajujeme a ukončujeme v časech, které jsou mimo dopravní špičku v daném směru,“ doplnil Rýdl.

Od pátku 7. června od 12:00 do neděle 9. června 12:00 hodin bude uzavřen pravý jízdní pruh a zpevněná krajnice, následující víkend ve stejném čase levý jízdní pruh.