Příznivci tvrdé hudby se sjeli na Brutal Assault do Josefova. Zahraje na něm přes 150 kapel

Hudební festival Brutal Assault začal ve středu v barokní pevnosti v Josefově u Jaroměře na Královéhradecku. Patří mezi jeden z největších metalových svátků v Evropě, organizátoři očekávají příjezd zhruba 18 tisíc návštěvníků. Festival skončí v neděli po půlnoci.

Hlavní program odstartoval ve středeční poledne koncertem finské kapely Feastem. Návštěvníci se letos můžou těšit až na 156 hudebních vystoupení na pěti pódiích. Vystřídají se na nich například kapely In Flames, Crippled Black Phoenix, Napalm Death, Agnostic Front, Sepultura, Biohazard nebo Obituary.

Organizátoři očekávají příjezd až 18 tisíc lidí, budou mezi nimi návštěvníci z padesáti zemí včetně USA, Austrálie nebo států Jižní Ameriky.

Kvůli vydatnému dešti se organizátoři obávali velkého množství bahna v areálu, ale i s tím si nakonec poradili. „Vyštěrkovali jsme část cest, vyslámovali část areálu. Areál je skvělý, protože je z velké části na betonu. To nám skýtá velkou výhodu oproti festivalům, které jsou na měkkém podloží, které víc podléhá dešťům a špatnému počasí,“ řekl organizátor festivalu Tomáš Fiala.

Okolí festivalu bude i letos pod zvýšeným dohledem policistů. Ti budou sledovat hlavně příjezdové a odjezdové trasy k areálu. Dopravní policisté se zase zaměří na případné požití alkoholu a dalších návykových látek u řidičů.