Karlovy Vary chtějí vlastní čerpací stanici. Zisky by pak šly do městské kasy

Karlovy Vary chtějí provozovat vlastní čerpací stanici (zdroj: ČT24)

Karlovy Vary chtějí provozovat vlastní čerpací stanici. Radnice by ráda zavedenou benzinku převzala do dvou let. A to od firmy, která ji postavila na městských pozemcích. Zisky z ní by pak měly vylepšit městský rozpočet. Městkou benzinku by provozoval dopravní podnik.

Jde o čerpací stanici na silničním průtahu městem, která byla postavena v roce 1997. „Na pozemcích města vznikla čerpací stanice, která byla pronajata na nějakou dobu. A ta doba zhruba do pěti let vyprší,“ uvedl náměstek karlovarského primátora Michal Riško (ČSSD). 

Vlastník budovy i tankovacích stojanů by po skončení smlouvy měl pozemek vrátit do původního stavu. Město by ale rádo čerpací stanici zachovalo a převzalo i dřív, třeba už za rok nebo dva. Teď je podle radních zůstatková hodnota areálu kolem pěti milionů korun. K tomu, jestli je současný provozovatel ochoten benzinku prodat dřív a za jakých podmínek, se ČT v pátek zástupce firmy nevyjádřil.

O výdělek se karlovarská radnice nebojí, jde totiž o velmi frekventované místo. Případný nákup by ale muselo posvětit i karlovarské zastupitelstvo. 

Svou pumpu má Boží Dar. Ročně vydělá dva miliony

V Karlovarském kraji má svou vlastní čerpací stanici Boží Dar, kterou město nechalo postavit před 17 lety: „Původní investice byla 27 milionů a s úvěrem nás to stálo 42 milionů, které už jsou dávno splacené. Ze začátku to bylo zlaté vejce, dneska už je to normální vajíčko,“ dodává starosta Božího Daru Jan Horník (nez.). 

Podle starosty jde pro obec se 200 obyvateli o zajímavý přivýdělek, benzinka totiž přinese ročně čistý zisk zhruba dva miliony korun. V Karlových Varech mají ovšem radní mnohem vyšší očekávání.