Jižní spojka kvůli opravě kolabovala. Policie žádala řidiče, aby Prahu objížděli

Mnohakilometrová kolona aut se utvořila odpoledne v Praze na Jižní spojce ve směru na Černý Most. Důvodem byla oprava silnice a s ní spojené zúžení vozovky v oblasti Štěrbohol. Fronta sahala až na dálnici D1 ve směru do Prahy. Policie řidiče vyzývala, aby se průjezdu metropolí pokud možno vyhnuli, jinak musí počítat i s několikahodinovým zdržením.

Jižní spojku u obchodního centra ve Štěrboholech opravují silničáři od pondělního večera. Ve směru na Černý Most je provoz v tomto místě svedený do jednoho pruhu. Podle informací na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic by opravy měly skončit příští úterý v podvečer. 

Před místem opravy se tvořila mnohakilometrová kolona. Auta stála až na osmý kilometr dálnice D1 ve směru do Prahy, informovala policie. Velké dopraní komplikace policisté hlásili také v ulici Spořilovská a u nájezdu na Jižní spojku ve směru na Prahu 9.

Řidiči jedoucí po Jižní spojce museli počítat i s několika hodinami čekání. „Doporučujeme tak řidičům, kteří nutně nepotřebují přímo do Prahy, aby se průjezdu metropolí zcela vyhnuli a využili komunikace v širším okruhu Prahy ve Středočeském kraji,“ uvedla odpoledne mluvčí pražské policie Hana Křížová. Večer se kolony rozjely.