Hořela trafostanice v Mikulčicích na Hodonínsku, část obce byla bez proudu

Jihomoravští hasiči vyjeli odpoledne k požáru jedné z trafostanic v Mikulčicích na Hodonínsku. Z budovy stoupal hustý dým, před začátkem hašení ji bylo nutné odpojit od rozvodné sítě. Část obce tak byla kvůli požáru bez proudu, dodávky se daří postupně obnovovat.

Hasiči na místo přijeli krátce před půl třetí. „Kvůli bezpečnosti bylo nutné počkat na příjezd pracovníků společnosti eg.d, kteří trafostanici odpojili od sítě, poté začala likvidace požáru pomocí CO2. Jaká byla příčina požáru, zatím není jasné,“ řekl mluvčí hasičů Štěpán Komosný.

Požár se hasičům podařilo zlikvidovat krátce po čtvrté hodině odpoledne, příčinu se zatím nepodařilo stanovit, určena zatím není ani způsobená škoda.

Trafostanice je samostatně stojícím objektem, který obklopuje betonová plocha, nehrozí tedy, že by se požár rozšířil. Mluvčí eg.d Roman Šperňák uvedl, že výpadek proudu postihl více než polovinu obce. „Jedná se asi o 360 odběrných míst,“ upřesnil. Společnosti eg.d se podařilo postupně zajistit elektřinu přes ostatní trafostanice v obci. Dodávky měly podle původních informací hasičů být obnoveny kolem 18:00, společnost eg.d ale upřesnila, že kompletně budou obnoveny během dnešního večera.