Dopravu v centru Zlína změnila uzavírka kvůli stavbě kruhového objezdu u autobusového nádraží

Kvůli výstavbě okružní křižovatky je v centru Zlína uzavřená ulice Vodní, Bartošova a Trávník. Průjezd stavbou je povolen pouze autobusům veřejné dopravy a vozidlům integrovaného záchranného systému. Uzavírka potrvá do 30. září. Opětovné otevření ulic pro auta se předpokládá od 1. října.

„V případě dopravního režimu na náměstí Míru bude po dobu prvních deseti dnů, tedy od 1. do 10. června, umožněn výjezd vozidel z Bartošovy ulice na Vodní ulici. Od 11. června do 30. září bude platit obousměrný vjezd i výjezd přes ulici Rašínova,“ popsal mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Staveniště budou muset chodci obcházet po vyznačené trase. Po dobu výstavby okružní křižovatky bude upravená trasa pro linku městské hromadné dopravy číslo 38.

„Celková uzavírka je nutná kvůli náročnosti stavby, technologie prováděných prací a především kvůli velkému rozsahu stavby,“ vysvětlil radní Michal Čížek (ANO).

Pro vjezd rezidentů a zásobování obchodů na náměstí Míru a ulic Soudní a Bartošova je nutné požádat o speciální povolení ke vjezdu. Výdej povolenek zajišťují Technické služby Zlín.