O víkendu bude až patnáct stupňů, začátkem příštího týdne se ochladí

O víkendu teploty v Česku vystoupají až na patnáct stupňů Celsia. Bude většinou oblačno s deštěm. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Začátkem příštího týdne se pak o několik stupňů ochladí. Ve vyšších polohách bude možná v příštím týdnu i padat sníh.

Na hodnoty kolem patnácti stupňů nad nulou se teploty na některých místech v Česku dostaly už v pondělí a úterý. Ve středu bylo až kolem třinácti stupňů. Ve čtvrtek očekávají meteorologové nejvyšší denní teploty mezi šesti až deseti stupni, ale na jihu země se mohou dostat i na třináct stupňů. V pátek bude podle předpovědi devět až třináct stupňů.

V sobotu mohou teploty opět dosáhnout až patnácti stupňů Celsia, a to na jižní Moravě. Pro většinu území Česka ale ČHMÚ předpovídá stejné teploty jako v pátek, tedy od devíti do třinácti stupňů. V neděli už teploty mírně klesnou na osm až dvanáct stupňů. Na začátku příštího týdne bude pokles pokračovat. V pondělí budou nejvyšší denní teploty mezi šesti až deseti stupni a v dalších dnech mezi čtyřmi až devíti.

Obloha bude v nejbližších dnech zatažená, pouze v sobotu by mohlo být na jihu země až polojasno. Na pátek předpovídají meteorologové občasný déšť nebo přeháňky, na sobotu slabý déšť a ojediněle mlhy a na neděli občasný déšť a mlhy. Také na začátku příštího týdne bude zřejmě pršet, pouze ve vyšších polohách může sněžit.