Za Žáby bez jazyka toho dost řekne trailer

Trailer: Žáby bez jazyka (zdroj: CinemArt)

S nebezpečnými rodinnými vztahy a se strukturou počítačových her si pohrává nový film Miry Fornay. Žáby bez jazyka natočila v česko-slovenské produkci podle vlastního scénáře. Premiéra snímku je plánována na 9. dubna příštího roku, s předstihem novinku přibližuje trailer.

Ve svém třetím celovečerním počinu (po snímcích Lištičky, Můj pes Killer) rozehrává Fornay nebezpečné vztahové hry v jedné rodině během jednoho dne. Jaroslav K. bojuje o své děti, a aby je získal, musí se nejen vyrovnat se svou dominantní matkou Dorotou (Regina Rázlová), ale hlavně se musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony.

Jeho metaforická cesta, na níž bude muset mnohé obětovat, je strukturovaná jako počítačová hra. V komorním příběhu se objeví Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Jazmína Cigánková či Petra Fornayová.

Žáby bez jazyka vznikly v produkci Cineart TV Prague, jedním z koproducentů je Česká televize. Ve světové premiéře drama pod názvem Cook, F**K, Kill uvede na konci listopadu Black Nights Film Festival v Tallinnu.