V karlínském kostele sv. Cyrila a Metoděje zazněl čtvrtý Adventní koncert ČT

Adventní koncerty České televize 2019: Jdeme Autistům Naproti (zdroj: ČT24)

Poslední Adventní koncert České televize rozezněl karlínský kostel Cyrila a Metoděje. ČT1 ho vysílala přímým přenosem od 17:30 a byl věnován spolku Jdeme Autistům Naproti z Olomouce. Účinkují například Václav Hudeček či Epoque Quartet.

Spolek Jdeme Autistům Naproti vznikl před třinácti lety. Poskytuje poradenství, ranou péči a sociální rehabilitaci pro děti a mladistvé s poruchou autistického spektra a jejich rodiny. Současné pronajaté prostory již spolku z kapacitních důvodů nevyhovují. Výrazně se totiž zvýšil zájem rodin o jeho služby. 

Cílem bylo získat finanční zdroje pro rozsáhlou přestavbu stávající nemovitosti, což umožní vznik Komunitního centra Jan, kde bude denní stacionář a odlehčovací péče. Obě tyto sociální služby pomohou pečujícím rodinám v jejich velmi těžké situaci. 

„Moje kamarádka má syna s poruchou autistického spektra a péče o něj je velmi náročná. Vidím, jak jsou důležité a potřebné odlehčovací služby pro rodiče těchto dětí. Zároveň si všímám nevyžádaných rad, které dostává od lidí, kteří netuší, jak to s jejím synem je. Přeju si, aby rodiče těchto dětí věděli, že na to všechno nejsou sami, a doufám, že prosincový adventní koncert k tomuto vědomí přispěje,“ uvedla patronka závěrečného koncertu Martina Hynková Vrbová.

  • Dárcovskou SMS ve tvaru DMS ADVENT 30, 60 nebo 90 podle výše částky, která se má darovat, na telefonní číslo 87 777.
  • Libovolnou částkou prostřednictvím transparentního účtu adventních koncertů 692692692/0800.
  • Telefonicky v průběhu každého z koncertů na čísle 274 868 877.
  • On-line na webu darujspravne.cz.

Tradice charitativních adventních koncertů trvá již od roku 1990. Za tu dobu se podařilo vybrat přes 207 milionů korun, a tím pomoci celkem 116 neziskovým organizacím, i s letošními jich bude 120.