Špalková a Vyorálek ještě nepochytali všechny Stíny v mlze. Točí se pokračování krimiseriálu

Točí se pokračování seriálu Stíny v mlze (zdroj: ČT24)

Začalo natáčení druhé série kriminálního seriálu České televize Stíny v mlze. Na první řadu naváže s odstupem zhruba tří let. Do vyšetřování se jako seriáloví kriminalisté opět pustí Petra Špalková a Jiří Vyorálek, dějištěm zůstává Ostrava a její okolí.

První díl nové série přichystal kriminalistům případ v Českém Těšíně. Na tamním nádraží se najde mrtvola mladé ženy. Schéma seriálu zůstává. V každém díle se vyšetřuje jeden zločin, celým seriálem pak prochází linka spojená s výrazným antagonistou.

„Nebudeme dělat sondy do podsvětí. Chceme spíše vyprávět příběhy lidí, kteří buď měli smůlu, nebo se ocitli ve špatný čas na špatném místě,“ dodává kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Rozvíjí se i příběhy kriminalistů. Petra Špalková hrála v první sérii umírněnou policistku, její postava ale prochází proměnou. „Na základě určitých událostí a určitého setkání se začne člověk měnit. Baví mě, že hraju úplně odlišný žánr, než jsem měla do té doby na svém repertoáru,“ těší herečku. I její seriálový parťák Jiří Vyorálek vnímá roli detektiva za odměnu.

Špalková je horší střelec než Vyorálek, ale jen v seriálu

„Baví mě vtipné jiskření mezi hlavními postavami Magdou a Martinem. I odlehčené věci tam mají, myslím, své místo,“ poznamenává režisér seriálu Radim Špaček. Své místo má na place i skutečný kriminalista Petr Volek, který dohlíží v seriálu na autentičnost policejních postupů.

„Máme s herci výcvik jak na taktiku, tak na střelbu. Postava Petry je vykreslena tak, že neumí střílet, zato Jura umí střílet velmi dobře, ale ve skutečnosti to je – snad se na mě nebude Jura zlobit – obráceně,“ prozradil Volek.

Do června by mělo vzniknout šest nových dílů, celá druhá série se na obrazovky České televize dostane v příštím roce.