S traumaty a bez Linkin Park. Mike Shinoda koncertoval v Praze

V Praze koncertoval Mike Shinoda (zdroj: ČT24)

V Praze v úterý koncertoval rapper Mike Shinoda. Do Česka přijel se sólovým albem i s hity své domovské kapely Linkin Park. Vyprodaným koncertem se také fanoušci rozloučili s jejím zpěvákem Chesterem Benningtonem, který zemřel před dvěma lety.

Písně na novou desku Post Traumatic psal Shinoda právě po sebevraždě Chestera Benningtona, svého kolegy a kamaráda. Použil je jako deník, který mu pomohl se se smutnou událostí vyrovnat.

„Když se musíte vypořádat s něčím tak hlubokým, jako je ztráta kamaráda, a v tomto případě i někoho, koho z pohledu fanouška obdivujete, můžete oslovit lidi a nabídnout jim pocit komunity. Říct jim, že jsme rodina a záleží nám na sobě,“ vysvětlil v rozhovoru pro Radio.com.

V pražském Foru Karlín připomněl i některé skladby Linkin Park, například When They Come for Me, Bleed It Out nebo Numb, jejíž klip se natáčel v Praze. Živě kapela naposledy v Česku vystoupila v roce 2017.

Na sólový koncert zařadil Shinoda i písně ze staršího hiphopového projektu Fort Minor.  Sám na pódiu obstará několik nástrojů i zpěv, vystupuje bez kolegů a slavné kapely. Nechce prý mást její fanoušky. Jestli se někdy v budoucnu s Linkin Park na pódiu zase sejdou, říct nechce. Zatím pokračuje v koncertech s písněmi z alba Post Traumatic.