Recenze: Američtí rockeři HOUSE OF LORDS představili ve Zlíně novou desku

Zlín - Skupina HOUSE OF LORDS je v České republice málo známým pojmem, což se projevilo na slabší návštěvnosti pátečního koncertu v klubu Masters Of Rock Cafe. Avizované předkapely také neslibovaly obvyklé zlínské rock-metalové orgie, avšak koncert ve výsledku stojí za ohlédnutí.

Program otevírala brněnská formace EAGLEHEART, která teprve sbírá koncertní zkušenosti po vydání jejich nedávno pokřtěné desky s názvem „Moment Of Life“. Tato mladá kapela předvedla v rámci možností energický a přesvědčivý výkon, kterým si podmanila podstatnou část přítomného publika (z počátku nepříliš početného). EAGLEHEART úlohu předskokana zvládli s přehledem a potvrdili, že jsou bezesporu žhavým želízkem v tuzemském power metalovém kotli.

Po slibném nastartování večera přišlo na řadu rozčarování v podobě vystoupení německé kapely WEENA; nad spojením pokusů o operní projev vokalistky, nesmyslné choreografie a totálně nenápaditého hudebního projevu zůstával rozum stát.

Situaci mohla zachránit pouze hvězda večera - američtí hard-rockoví nestoři HOUSE OF LORDS. Tato kapela se podobá například dánským stálicím PRETTY MAIDS, takže v playlistu se daly očekávat kompozice prolnuté lehoulinkými rockovými melodiemi. Muzikanti se na pódiu nakonec objevili s třičtvrtěhodinovým zpožděním, ale již od první svižné skladby bylo jasné, že HOUSE OF LORDS rozhodně nejsou sterilní skupinou. Dokázali rychle zahalit celý klub pozitivní atmosférou, která vytrvala až do úplného závěru. Mimo starší materiál z předělu osmdesátých a devadesátých let dostaly prostor i silné skladby z poslední desky s názvem „Come To My Kingdom“ a hity z přelomového počinu „World Upside Down“. Všichni členové skupiny překypovali energií a hráčskou jistotou. Jediným problémem byl ne zrovna ideálně vyvážený zvuk, tato skutečnost však skvěle naladěným fanouškům nijak zásadně nevadila.