Na StarDance trénuje cukrář i manželský pár v doprovodu psa

Události: Na StarDance trénuje cukrář i manželský pár (zdroj: ČT24)

Ve zkušebnách České televize na Kavčích horách se už trénuje na StarDance. I letos se v soutěži představí deset tanečních párů. Vůbec poprvé se o titul krále nebo královny parketu utká cukrář nebo manželská dvojice.

Snowboardistka Eva Adamczyková nyní kombinuje své sportovní tréninky s těmi tanečními. „Pořád mi nedochází, že je to párový tanec, protože já na to nejsem moc zvyklá, já všechno dělám sama – mám individuální sport. Tak na to si pomalu zvykám,“ popisuje.

Jen o patro výš trénuje její manžel – herec Marek Adamczyk. „Moje slabá stránka je si ty věci zapamatovat. Takže to si myslím, že pořád trvá,“ říká s úsměvem. „Ale statečně s tím bojujeme, nutno říct,“ doplňuje tanečnice Lenka Nora Návorková.

Jako konkurenci se manželé neberou, naopak. „Člověk ocení toho druhého, že vidí, že se snaží,“ podotýká Adamczyková. Na trénincích nechybí ani jejich pes.

Na taneční tréninky si mezi herectvím nachází několikrát týdně čas i herec David Prachař. „Člověk je unavený, třeba z toho jivu, tam se hodně skáče, tak mě bolí kotníky, protože ještě jezdím na kole, takže to úplně nejde dohromady. Každý den člověka bolí něco jiného,“ říká. Tanečnice Zuzana Dvořáková Šťastná ale oceňuje jeho přístup. „Ani jednou ještě neřekl: To nedám, to nezvládneme. To se mi moc líbí,“ oceňuje.

A trénuje i Josef Maršálek, který je historicky prvním cukrářem v soutěži. Tančí s vítězkou předchozí řady Adrianou Maškovou. „Chtěl bych, aby v těch našich choreografiích byl nějaký element zábavy, překvapení. Protože nikdy nevíte, jak daleko dojdete,“ poznamenává Maršálek.

Všechny taneční páry mají do prvního přímého přenosu čas na tréninky ještě dva měsíce. StarDance startuje na ČT1 14. října.